KORONA JE STVARNA / POST-COVID SINDROM

Kaj, da sad to samo tak završimo? Da ispljunemo nešt kaj neće značit ništa?

Nastavljamo rad. Bernard ponekad nema snage ni za izgovoriti tekst, koliko mu je plitak dah. Borut stalno govori da je umoran, pije andol 100 svako jutro. Vrijeme nam curi, pritisak je sve veći, pauze u procesu su odradile svoje. Rad pod pritiskom roka i vremenske ograničenosti u ovom slučaju nije konstruktivan. Kaj, da sad to samo tak završimo? Da ispljunemo nešt kaj neće značit ništa? Naravno da ne. Nastavljamo dalje. Borut se bori rukama i nogama da izvuče maksimum iz samog sebe i svih nas zajedno. Stres, frutracija, nevjerica kroz koje je sve procese prošao ovaj proces ili koji su se procesi zbili unutar njega.    

Bernard i dalje ne osjeća okuse i cijepit će se kad mu istekne šest mjeseci.

Konarad, koji od početka jasno izražavo svoj animozitet ka sudjelovanju na probama, kao principijelni izrazu svog stava kako je neodgovorno i potpuno besmisleno stvaranje u doba pandemije, samo kako bi se očuvao kapitalizam, prošao je bez samoizolacija. Cijepio se Modernom.

Goran je prošao niz testiranja, ali je izbjegao samoizolaciju. Cijepio se Pfizerom i cijepit će se kad god treba, samo da se riješimo ovo strahote.

Borut ima post covid koji je, moguće, rezultirao i trombom, a tromb infarktom. No to, naravno, nitko neće tako izreći. Uskoro mu, isto, istječe šest mjeseci.

Matej je bio jednom u samoizolaciji, jednom u izolaciji, od posljedica navodi smanjenost intenziteta mirisa. Razmišlja o cijepljenju u kolovozu, po isteku imuniteta.

Domagoj je bio dva puta u samoizolaciji. Jedno netom prije ulaska u proces, jednom za vrijeme. Testirao se tri puta s negativnim rezultatima. Cijepio se Pfizerom prvu dozu. Sada će i drugu. 

Ja sam se cijepila Pfizerom, bez reakcija na cjepivo. Odradila sam i treći po redu PCR test, zlu ne trebalo.

Hrvoje se, isto, cijepio Pfizerom.

Pri završetku Radničke ceste covid 19, koronakriza i post – covid simptom, potvrde o antitijelima, rasprave o cijepivima, potvrde o cijepljenju, pojave novih sojeva, prijetnja novog vala i/li novih valova i dalje su prisutni.

Ministarstvo je raspisalo novi natječaj za digitalizaciju.