Magija jeseni: Konfekcijska moda zagrebačke tvornice s početka 70-ih

Zagrebački Tehnički muzej donosi još jedan podsjetnik na konfekcijsku modu koju smo obožavali prije pola stoljeća. Reklamni kutak ovoga su puta posvetili muškarcima. Moramo priznati da stila i kreativnosti u muškim odjelima, za razliku od danas, nije nedostajalo.

Muška odijela danas su često nalik jedno drugome. Muškarci se često odlučuju za sigurne  tamnoplave i crne modele, a posljednjih godina svjedočimo i povratku užih krojeva i šarenih uzoraka kakve smo nekada rado nosili. Ipak, na njih se se odlučuju tek rijetki.

Tehnički muzej objavio je u sklopu svog redovnog reklamnog kutka još jednu reklamu, ovoga puta za mušku konfekciju nekadašnje zagrebačke modne kuće NIK. Jedan model nosi uže plavo odijelo sa sakoom dužeg kroja i šire kragne, dok mu bijelu košulju krasi bordo crvena kravata s krem uzorkom. Drugi model nosi nešto odvažnije odijelo u bojama kravate muškarca koji se nalazi do njega. Bordo crvene hlače su uske, a krem odijelo krasi zanimljiv uzorak. Ispod je bijela košulja i kravata s uzorkom u plavo-bijeloj boji kombinacije modela pokraj.

“Magija jeseni u novim modelima NIK konfekcije. Potražite ih u našim prodavaonicama i robnim kućama u cijeloj zemlji” – piše na reklami.