5G, Bill Gates i korona paranoja u tajnovitom projektu koji se širi mrežama

Dvojica zaposlenika u 'Radničkoj cesti' otimaju korporativnog savjetnika s namjerom da ga ubiju. Snimke se mogu vidjeti isključivo na Tik Toku i u Telegramovoj zatvorenoj grupi. Odgovor je to nezavisne kazališne scene na pandemiju kakav nismo očekivali

Lockdown bjesni, a Edo i Đuro, dvojica radnika iz skladišta tvorničkog pogona za proizvodnju elektroničkih komponenti za kineske mobitele 5G generacije smještenog na Radničkoj cesti, smislili su pakleni plan. Otet će i ubiti korporativnog savjetnika koji dolazi procijeniti učinkovitost pogona kako bi ga automatizirao ili profitabilno likvidirao. Svemu svjedoči noćni čuvar koji se tamo slučajno zatekao, a pravi problemi nastaju kada revolucionari shvate da osoba koju su oteli nije ona koju su očekivali…

Sinopsis je ovo ‘Radničke ceste’, digitalne kazališne predstave Montažstroja čiji se videoisječci i teaseri ovih dana munjevito šire i dijele po društvenim mrežama, prvenstveno TikToku i Telegramu. Projekt je gerilski, autori tajnoviti pa smo i sami ostali iznenađeni kada nam je stigao poziv u grupu na Telegramu gdje su objavljenje prve tri od petnaest epizoda prve digitalne predstave u Hrvatskoj.

Na Telegramu je, doznajemo, u tijeku pretpremijera ogog nesvakidašnjeg i subverzivnog hibrida između kazališta, filma i internetskog memea, a potom se iza 15. kolovoza očekuje i premijera na većim društvenim mrežama.

Dok snuju svoj kriminalni plan protagonisti raspravljaju o Billu Gatesu, kapitalizmu, ‘koronašizofreniji’ i radničkim pravima, a napetu atmosferu stvara i prostor garaže u Radničkoj koji je nalik kazališnoj sceni. Inovativni pristup kazalištu, kao i prirodni jezik ulice koji izgovaraju lica u predstavi, priskrbio je ‘Radničkoj cesti’ izrazito mladu publiku koja nema naviku odlaska u kazalište. Komentari ispod prva tri do sad objavljena nastavka su mahom pozitivni, a priča iz dana u dan raste, širi se te postaje viralna, osobito na TikToku.

Odgovor je ovo nezavisne kazališne scene na pandemiju kakav nitko nije očekivao, a kako sve izgleda pogledajte u teaseru koji ekskluzivno objavljujemo. Stare i nove epizode možete pogledati u Telegram grupi Radnička cesta, dostupnoj na OVOM linku.