Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja propisano je da se ograničenje rada do 22 sata i ograničenje prisustva više od 25 osoba ne primjenjuje na održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa,  kinoprojekcije  te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima.

Odlukom se obustavljaju profesionalne umjetničke izvedbe i programi koji uključuju zborno pjevanje te se obustavlja održavanje svih amaterskih kulturno umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova.

Odlukom je propisano ograničenje broja posjetitelja s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4m2 neto površine uz obvezu da na ulazu u objekt u kojem se okupljanje održava bude jasno istaknuta obavijest o najvećem mogućem broju osoba koje istovremeno mogu biti prisutne u objektu.

Odlukom je propisana stroga mjera fizičkog distanciranja kojom se nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru.

Ministarstvo kulture i medija kontinuirano pruža podršku kulturnom i kreativnom sektoru uslijed pandemije te će nastaviti s provođenjem mjera kako bi se osiguralo odvijanje kulturnih aktivnosti u izmijenjenim uvjetima i formatima. Tijekom jeseni pokrenuti su novi programi potpore u području kazališne, plesne i glazbene djelatnosti te potpore za digitalnu prilagodbu i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja za koje će do sredine prosinca biti donesene odluke o financiranju.

Još jednom pozivamo sve dionike u kulturi, uključujući i publiku, na pridržavanje propisanih mjera i odgovorno ponašanje jer svatko od nas svojim odgovornim ponašanjem može najviše  doprinijeti suzbijanju širenja virusa.
#OstanimoOdgovorni

>>> Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica